Wednesday, May 6, 2009

mammoth muncul kembali

korang tau tak mammoth? ala gajah bulu tebal zaman paleolitik dulu yang dalam cite Ice Age tuuuuu~~~ bulu mata cam unta tebal2 panjang2 tu. haaaaa... tau kan.

korang jangan tatau semalam aku baru tau rupa-rupanya mammoth tu wujud lagi kat atas dunia yang fana ni.

alkisah bermula...

aku n Sue pegi la stesen duta sebab nak balik kedah. sambil tunggu bus kitorang nak lepak makan la dlu. masuk2 je foodcourt tu sekali trus kena serang ngan kakak-kakak indon.

"adik nak makan apa dik? nasi ayam nasi goreng nasi campur nasi goreng ayam nasi goreng kampung. bla bla bla bla bla".

pening aku dengar n sebab tak brape nak best suasana cmtu aku pun sambil duduk,

"jap kak jap. kasi duduk dulu. aaaa.kasi saya sirap limau satu ye".

Sue pun sama buat la order. tapi punya la competetive nye tempat tu, waitress yang attend kitorang tu dari gerai yg berlainan. tapi nasib aku malang skit, waitress aku tu tak bape nak paham bahasa. air sirap yang aku order skali air teh o ais yang dia kasi. aku malas nak kecoh minum je laaa...

sambil tu datang la pulak sorang mamat indon tu yang terkesima melihat hamster yang Sue bawak. ada 2 ekor hamster chomel dalam sangkar kitorang letak la atas meja coz ingat nak main2 la kan. sekali mamat indon tu boleh pulak...

"eh eh. ini apa????" (dengan muka terkejut dan amat amaze sekali)

Sue muka dah buat signal malas layan. aku pulak cam kesian dan memang dah nature aku kot nak jadi cikgu so aku pun nak kasi la penerangan.

"owhhh... ni tikus". (yelaa..aku takot la kot kot kalo cakap word omputih dia tak paham ke)

sekali si mamat indon tu boleh g respond camni..

"owhhhhhhh...ini memot!!!".
(ngan muka excited dan confident nya dia boleh declare binatang chomel dua ekor tu memot????)

psssttt...aku eja memot camtu ikut gaya sebutan mamat indon tu eh.

Sue time tu muka dah tunjuk signal menyampah trus letak sangkar bawah meja and aku terdiam trus tahan gelak. elok mamat indon tu blah je trus aku ngn Sue gelak cam nak mati.

"wakakakkakaka. memot???? memot tu ape? mammoth ke? hahahahhaha. hamster yg kecik comel cmtu leh ada org igt mammoth ke???ish apa punya bengong laaaaaaaa".

pastu sepanjang makan tu duk gelak je ingat pasal mammoth. dah la tu, tak cukup ngan tu aku sambil2 tu telinga aku yang semi pekak ni boleh pulak detect sound system akak waitress aku yang tak paham bahasa tu. dari jauh aku leh dengar dia jerit "teh o ais satu!!!". boleh dikatakan hampir semua org yg order air sume dia orderkan teh o ais.dahla teh o ais dia mahal giler. singgit lima posen. giler ape. kat gerai kolej aku dah leh dapat fruit juice tauuu. haihhh...pening aku ngan indon indon ni.

based on aku nya critical assumption la..mungkin mammoth masih wujud di kampung mamat indon tu. cuma dah shrink dah size jadi size hamster je. hahahahhahahaha


Tuesday, May 5, 2009

heeeeeee (sengih ala kerang wangi)

halu halu.

Sorry for those who weren't able to get through here. I didn't restrict this blog only to certain readers. It's still d same, PUBLIC.

I know some of u might think that I intentionally restricted the view as before this there was a controversial comment being posted up on the chatbox which consequently led me to delete it. But believe me, it wasn't because of that.

I don't care much about such kind of comment as I know everybody has their right in saying anything they want. So do I. It's up to me on how do I want to lead my life. Believe me, I'm still the same. If before this I haven't been publicly uploaded any of my free-hair photos in this page, it was because I just didn't feel like to. Try to see other medium of getting to me. Be it virtual (Facebook) or in real life. You may see all versions of me. It doesn't define me as having split personality but everybody does have their own belief aite? I rather not to judge people but you are all free to judge me if you really think that's the appropriate way of presenting yourself as an effective society member. wakakakakka. Poyo gilerrrrrrr laaaaa....

Owh yeaaaa...talking about poyo. yea yea I am so poyoyos. My friends always throw me with words "poyo, sengal".

The most recent act of restricting this blog for a while has been widely considered as poyo by my roomates.

Am: "Fath, apsal ko block blog ko ni nyah??"
*: "oooo...saje je.sebab nak exam aku malas la nak ada gangguan.malas nak control".
Am + Ezat: "waaaaaaaaaaaa~~~femes ke ko? ramai ke org view blog ko? poyo gile!"

hehe. point take.

da~~

kalau kak Reez mesti cakap. ada aku kesah??? hehehe =p