Friday, May 1, 2009

resah gelisah

bila resah ingat saat indah~~~bila rindu kunyanyikan lagu~~

what song is that actually? cam penah dgr lagu tu dulu tp i fail to recall lagu apakah itu.

hua hua huaaaaaaaaaa~~~ meroyan meroyan. exam dah dekat tapi bru je start bace.

uhuk.. riso riso. sume salah sendiri tak sedar diri.

takpe takpe positive thinking positive thinking~~!!!


ada lagi few more hours. GAMBATE KUDASAI!!! GOODLUCK fathiah!

it's my thing

owh this feeling...the feeling that i'm having now is so indescribable. i'm supposed to be missing * but i rather not to get into it. uhhhhhhh... i hope i can maintain it this way until * is back.

Thursday, April 30, 2009

malas + malas = berjaya!

korang rasa kan formula kat atas tu boleh pakai tak? selama ni aku malas tapi takdela berjaya. tapi tak jugak gagal. so...berpuas hati dengan apa yang ada boleh? owhhh tidakkk. takleh takleh. kalau tak sampai bila nak maju.

amboi???????? pandai nampak aku cakap. budget penuh motivasi diri la kununnnnnn.

padahal arini aku bermalas malasan tahap cipan mengandung. dah la semalam hidup amat tak productive dari segi academic. budget arini nak study la dah isnin n selasa depan kan exam. sekali arini seharian aku duk belek2 ulit2 blog orang2 yg aku tak kenal. duk borak2 ngn adik aku. tak cukup kat ym sambung pulak gayut kat handphone.

goshhhhhhhhhh.rini amat tak productive idup aku.amat tak sedar diri.ni aku ada hati nak tgk changeling pulakkkkkkkkkk.

owh apakahhhhhhhhhhhhhh. kenapa tahap kesedaran diri aku amat jahil sekali?

okay okay tiba tiba aku nak freak out upon a statement. aku dah lama gila tak sit for an exam. kan kat aussie dlu aku pilih suma course yang takde exam.kunun la aku lg rela buat asgmt dari rasa takut nak masuk exam hall.

nah skrg amik sebijik.next week aku ada exam.huaaaaaaaaa!!!!

takottttttttttttttt~~~~~cuakkkkkkkkkkk~~~~~~~

owh diri tolong la insapppppppppp. tolong lahhhhhhhhhhhh!!!!

Wednesday, April 29, 2009

it's new!

Yesterday I got a new hair cut or to be exact... new hair look. I changed d colour too!
However, here's d thing that I wanna highlight. I officially declared yesterday as my "Mamak Day" since I spent most of my evening in 3 mamaks. One in Taman Desa, and another two in Bangsar. Uhhh ohhhh...apakah aku terkena demam mamak?

Gambar atas n bawah ni adalah makhluk2 yang menceriakan hari2 gelap semalam.


p/s: i'm so starving....craving for assam laksa.laksa shack ada delivery tak? =(

Monday, April 27, 2009

the escapism

taxi taxi taxi. That's my main medium of transportation for me in KL.

Last saturday, when Syira n I was about to move our ass out from Midvalley, we went to South Court to grab a cab. Once I exited myself from the circulating moving glass, a guy who's the driver of that blue mpv cab approached me, "cik nak g mane cik?".

Of course I didn't care much of attending to his approach as I knew that those blue mpv cab gonna cost me a heaven once I place my butt on its comfy seat. So there I was, walking away n asked for other budget taxis.

But that guy kept on chasing me and followed me close anywhere I went.

"Takpe bang. mahal la taxi tu".

"Eh..takpe dik. Ikut meter".

"Memang la ikut meter, tapi starting 6 hengget kan?".

"Takpe2. saya kasi 3 hengget je".

"Takpela bang. karang dah sampai tempat saya tatau la bpe pulak kene".

"Ok la..saya bagi 10hengget. Boleh?".

"Takpe takpe. Saya cari taxi lain".

So I went to look for other taxi but most of them asked me for rm8, rm10 or rm15. None of them used metre. Until I came into this waja LCCT cab.

"Pakcik guna metre tak?".

"Mesti la guna. Ada ke taxi tak guna metre?".

After confirmation n agreement with Syira to get into that taxi, then we made our way back home.

Sepanjang perjalanan balik tu pakcik tu ngan bongkak dan angkuh duk bercerita pasal jenis2 taxi di Malaysia. Segala jenis category dia terangkan. Pakcik siap cakap,

"Tengok bumbung ni adik (sambil tangan duk ketuk-ketuk bumbung kereta). Kalau ada lambang macam ni,maksudnya taxi A class. Bukan calang-calang orang yg boleh drive taxi macam ni".

Cehhhhhhhhhhh~~~belagak pulak boleh drive taxi A class. hampeh punya pakcik. like i care. bluekkkkkkkkk!!!

dah la tu...sempat pulak stop sana sini nak tunjuk jenis2 taxi.

Helloooooooooooooooooo~~~kitorang bukan nak amik kursus nak jadi taxi driver pun. Tolong jalan cepat boleh tak???

Sampai je depan gate,

"Okay, 30 hengget 40 sen".

Aku yang agak2 blur time tu

"Brape pakcik?"

"30 hengget 40 sen. tapi xpela, 40 sen tu tak payah la".

Syira terdiam. Aku terkojol,

"Uik? biar betul pakcik. jangan main2".

"Betul la. 30 hengget 40 sen".

Kepala aku terhendap-hendap tengok meter di depan. Yea u're right!!!! rm30.40.

"Boleh kurang tak pakcik? 15hengget buleh pakcik?".

"Owhhh...tak boleh".

Siot punya pakcik!!!!!!!!! Aku kasi trus 50hengget n after dapat change trus aku blah. Sentap okes. That day aku naik jugak LCCT taxi, sorang pulak tu, dia ikut meter jugak, Indian pulak tu driver dia, tapi aku kena murah je. Ni dah la Malay, langsung tak tolong bangsa sendiri. Sambil drive bukan main lagi kasi nasihat jgn naik taxi sebarangan. Jangan naik taxi dengan abang mpv gatal sebab abang tu pantang nampak perempuan mesti kasi murah. business is business konon. pakcik layan la sangat business tapi kalau mencekik duit student apa guna? cuba pakcik imagine anak pakcik kena macam kitorang kena. elehhhhhhhhhh~~ada hati pakcik kutuk taxi budget cakap diorang tu orang2 miskin yang bawak taxi and banyak buat masalah, rogol n merompak. abis pakcik tu kalau terpelajar sangat nape nak cekik duit orang? kalau nk cekik duit orang kaya takpela jugak. ni student kottttt. 30hengget pakcik? saya tambah lagi bape ringgit je dah boleh balik kedah tau tak?????? habis mulia la ye hati pakcik kasi discount 40sen??? taxi budget lain setakat posen2 ni tak kira sgt pun. eeeeeiiii~~~ bawak LCCT taxi tu best sgt ke? ritu kitorang naik KLIA taxi pun kena 16hengget je utk jarak yg sama. ni LCCT taxi pun nak over2.pakcik pasang meter lain ye pakcik? guna meter new york yellow cab ye? takpe pakcik takpe. kitorang mintak biar pakcik kena saman bermillion-million.padan muka pakcik.

i hate pakcik poyo perasan best itu.