Wednesday, April 22, 2009

gadis milo itu tidak cacat

Dalam perjalanan menuju destinasi. Selepas pelbagai topik diperkatakan dan ber'episod' senda gurau diperdengarkan.

Dia menegur...

A: eh eh~~~ baju milo! ijau nye baju dia! tengok tengok ada cop milo tak kat baju?
B: huh??? baju milo? sentap!!! penat fathiah pakai baju cantik2.
A: ada hari sukan ke rini pakai baju rumah hijau. fathiah rumah ijau eh? masuk acara apa?
B: huaaaaaaaa~~~baju ijau rumah sukan? cantik okey baju ni.
A: erm..ada nampak billboard milo tak? (sambil memandu mata meliar mencari billboard milo di tepi jalan. sambil memandu sehingga sampai ke destinasi, lagu tema yang mengiringi..minum milo anda jadi sehat dan kuat~~~).

Selepas perut penuh terisi dan leher mual dengan selera makan barat, ice chocolate with whipped cream, banana chocolate cake and tea, kami berjalan bahagia menuju parking.

Dia berkata...

A: eh..nak g toilet la.
B: okessss

Perbualan bersambung sambil menuju ke arah loji buangan. Tiba di hadapan pintu -pintu tandas, dia menuju ke tandas lelaki dan aku menuju ke tandas opposite.

Dia menegur...

A: haaaa...masuk toilet disabled.
B: biar la. orang memang suka.

Selepas hajat ditunaikan dan tersenyum chicky di hadapan cermin, handbag dicapai dan pintu dibuka.

Krek krek. Dush dushhh....

Monologue dalaman

B: Ishh... ni apsal pintu ni takleh bukak? Ketatnye. stuck la pulakkkk. Ishhhhh... (sambil kaki menendang2 pintu tandas).

Handphone di cari dan panggilan dibuat. Tak berjawab. Sah lah handphone tinggal dalam kereta. Aku cuak. Panik. Terbayang assignment yang perlu dihantar esok belum di print dan kegelapan mungkin menemani malam di dalam tandas shopping mall. Tidakkkkkkkk!!!!

Tombol di pulas lagi. Punat kunci dipulas dan dipusing. Pintu ditendang dan diketuk.

Dari luar...

A: Fathiah kat dalam lagi ke? Nape? Stuck ke? (suara panik)
B: a'aaaa. pintu ni stuck la. camne ni? tak boleh bukak la.
A: Jap jap...gi cari org jap.

Cleaner datang tapi gagal menolong. Cleaner pergi mencari kunci tetapi kunci gagal jugak menolong.

A: Fathiah rilex ok. Diorang panggil maintainance. Camne kat dalam tu? Ok?
B: OK... (suara sayu)

Keadaan makin riuh di luar.

A: Ni maintainance dah datang. Jap ye.

Sambil itu aku teruskan usaha. Memulas tombol ke kiri dan ke kanan. Memusing kunci ke kiri ke kanan. Gagal. Cuba lagi. Gagal. Cuba lagi. Damn!!! Berjaya akhirnya. Pintu di buka dan aku terkesima. Ada sekumpulan manusia. Dua darinya berpakaian seragam dan ber'walkie-talkie'. "Okey. settle2.". Shootttt.... guards pun ada? Cleaner and maintainance usah ditanya. Orang yang lalu lalang? Bukan lagi soalan.

Aku malu. Terperangkap di dalam toilet orang kurang upaya. Ya ampun!!!!!!

Dalam perjalanan menuju kereta.

A: eh eh...ada vandine machine milo la. ada camera? meh nak tolong amikkan gambar.

Sebelum mengucap goodbye di hadapan gate.

A: tadi kan ada budak milo ter'stuck' dalam toilet disabled. taktaula sape ye budak milo tu.

Huaaaaaaaa~~~~~~~~~

my heart says...

3 pink roses, 2 carnations, 3 lilies and a bundle of forget me not. a heart shape box of ferrero rocher n a cylinder of beryl's dark chocolate.

i hope u understand =)

Monday, April 20, 2009

mari mari puan dengar ini cerita. suami saya asyik balik awal saja. ada pembantu baru katanya. tentu dia perempuan muda. owhhh kan abang dah kata, Axion namanya. Axion ke Aziah? owhhh tunjukkan saya. Axion ini dengan sistem berkuasa. pantas membersih minyak tanggal segera. nyata lebih bagus Axion bagusssssssssss~~~

hahahhaha. bengong bengong. tiba-tiba jari2 pendek ni laju je type lirik lagu iklan Axion. korang nak lagu pe? meh sini ai tolong nyanyikan. lagu Nini Cokelat Celup nak tak? ai boleh nyanyi sambil goyang2 lagi. ermmmm. lagu Nano Cokelat Masam Masin nak tak? tu pun ai boleh jugak nyanyi. muahahahahhahah~~~~

actually... I've been meaning to tell something which has currently pushed me up high in the sky. About something unpredictable which was the last thing you would ever thought I would do.

jeng jeng jeng~~~~~~~apakah?

I rather not saying it in words. I wanna upload some pix but I dunno why...laptop ni tetiba takleh detect plak my memory card. So I couldn't transfer the pix. haihhhhh~~ adakah laptop ku yang masih berkilat serupa baru ini telah ter'cacat' otaknya seperti tuan nya juga? adakah???