Saturday, April 11, 2009

i'm gay i'm gay i'm gay!!!

hohoho. i'm gay but i'm not a gay!

kalau dalam entry sebelum ni rupa aku tak ubah macam Son Goku atau Bezita dengan rambut meroyan tercacak-cacak tahap dewa berapi,kalini aku menaip entry dengan rambut terurus muka suci senyuman chicky bersama sisa air basi. wahhahahaha. takde la tipu jerrrrrrrrr. takde la basi2. tu budak kecik je. bukan untuk wanita tak anggun seperti aku. tapi... aku ngaku la.. tak mandi lagi pagi ni.... huuuuuuu. bluek bluek i dun care. yang penting wangi semulajadi. weng weng wengggggggg =p

hehehe. pagi ni skala mood aku menunjukkan jam skala berputar sehingga ke titik terakhir level gembira. aku hepi banget banget amat sebab weekend ni aku tak yah lagi dah meroyan assignment macam last week.

okay okay update kesibukan yang aku lalui minggu lepas. kepada mereka-mereka yang panggilan telefon dibiar sepi dan sms dijawab angin, maka ini penjelasan ke atas tindakan2 drastik aku itu yea...

termometer meroyan aku menunjukkan bacaan suhu panas akal sejak dari hari Jumaat lepas. mari kita singkap kisah kehidupan seorang pelajar mengong. mari mari kita lihat siapa yang kena!! (perhatian: make sure anda baca dengan gaya dan nada seperti abang pendek dalam cerita P.Ramlee).

3rd April Jumaat:
Lepas kelas aku sudah mengong membaca soalan2 yang perlu aku jawab. Niat asal nak menyiapkan lesson plan yang dah start sikit malam sebelumnya. Tapi penat so rehat jap. Petang tu keluar pergi Midvalley sorang2 sebab nak beli materials untuk microteaching. On d way pegi lagi aku dah ada bad feeling. Aku tahan taxi sume pun tak stop. Sume pun ada orang. Last2 skali yang stop pun LCCT taxi.
Aku cakap kat pakcik india tu, "it's okay uncle.i'm not getting in".
Uncle tu ajak jugak naik.aku cakap lagi,"it's okay uncle,i'm not going.LCCT taxi is too expensive".
Uncle masih tidak berpuas hati. "get in.i'm using meter".
aku masih menjawab, "it's okay uncle.i know the meter is on but it's double d speed.i can't afford". (wahhhh~~selamba je aku ngaku aku tak mampu.hehe.yelaaa.ritu penah kena dari midval balik hostel kena sampai rm18 kotttt.padahal paling mahal rm6 je kalau jam.tu pun kalau jam ye. take note take note. kalau tak jam dalam 3ringgit lebih takpun rm4 je).
uncle: "okay la.u nk pegi mana?berapa u boleh bayar?".
aku: "i nak pegi midvalley. 4 ringgit je i boleh bayar".
uncle: "okay la.4 ringgit".
aku yang masih tak puas hati, bertanya, "betul eh uncle 4 ringgit je.kalau tak saya taknak".
uncle: "ye cik.4 ringgit je".
aku pun masuk dalam taxi and tanya lagi, "betul eh uncle 4ringgit.janji eh?"
uncle: "ye betul 4ringgit~~"
lalu taxi bergerak tapi ke arah lain.huaaaaaaa!!!hampeh betul.aku tau dia sengaja je kan nk ikut jalan jauh.geram geram geram.nasib baik aku kena tak sampai 10 ringgit.idak aku nak..erm...ape eh?hehe...tatau =p
okay back 2 d story;
Niat asal mahu membeli Lego set untuk dijadikan teaching aids semasa mengajar murid tentang bangunan. Niat asal mahu membuat lesson interesting dengan menghamburkan selonggok Lego set dan membiarkan kanak-kanak riang bermain lego membina bangunan. Tapi cita-cita tinggi melangit telah sekelip mata terbenam dalam ke dasar perut bumi bila mata hampir terjojol keluar melihat harga lego. Ting!!!! bijik mata aku dah keluar seinci dan naluri memberontak meminta aku megguling-gulingkan diri di dalam Toys R Us itu. huaaaaaa!!!apsal la Lego mahal sgt ni~~~ada patut harga beratus-ratus??? Tak logik tak logik. Lalu disebabkan sentap yang amat aku tawaf Toys R Us tu berkali-kali mencari kalau2 ada benda lain yang aku boleh substitute kan. tapi keciwa dan sentap..aku keluar melangkah menuju ke vincci dan nose. Favourite spot aku. Masa itu aku berniat nak merembat sepasang kasut di vincci yang aku suka tapi masa aku nak beli takde size. Tapi sekali lagi kecewa,tangan aku masih kosong keluar dari kedai2 kasut itu. Tapi aku tenangkan hati dengan ayat, "takpe takpe.last week dah beli 3 pasang dah cukup la". lalu akibat keciwa dan sedar diri taraf aku sebenarnya hanya layak berada di tempat-tempat murah,lalu aku ke Carefour membeli hard cardboard,manila card,glue sticks,colour pencils,crayon,colour papers and macam2 lagi.akibatnya aku terpaksa buat teaching materials sendiri.hand made.hua hua huaaaa....tapi hampeh okes carefour...manila card sekeping rm3.10??sentap gile.cardboard tu kalau nak mahal sampai rm10 pun leh terima la coz keras.ni yang lembik cam jellyfish pn nk mahal ke.eeeeii...nak g saman la kilang manila card ni.jom jom jom. Then kesentapan bersambung bila aku terpaksa jalan sambil mengepit hard cardboard di celah ketiak kiri dan menggenggam 2 plastic bag penuh stationaries dan air kotak 2 dozen dan mineral water 1 bottle di tangan kanan. (mengong laaa.dah tau barang banyak tapi degil jugak nak beli air berliter-liter). Dengan susah payah aku jalan pergi North Court nak tunggu taxi. Sekali lagi mata hampir terjojol keluar bila queue terlalu panjang macam ulang melingkar-lingkar. Sentap~~ maka aku terhoyong-hayang sekali lagi jalan menuju ke South Court. Phewww...nasib la queue pendek je tapi taxi lak ngokngek~~sume pun nak demand. taknak g pj-bangsar sebab jam n hujan petang. nasib la last2 dapat jugak.

4th April, Sabtu:
Pergi kenduri Kak Ida n jumpa family terchenta. Malam baru ada masa nak tengok assignment. Semangat berkobar-kobar nak print assignment and since d print is out of ink, so i had to refill d catridges. aku pun berlagak la gaya-gaya doctor duk inject ink dalam catridge.black n colour.sume pun aku inject.Skali printer buat hal. ink taknak kuar. abis tangan aku kena ink lalu sentap aku pun baca je la readings kat screen laptop. =(

5th April, Ahad:
Pagi-pagi dah bangun buat materials untuk microteaching. masa terbazir berjam-jam duk operate printer.rupa aku time tu tak ubah cam tukang cat dengan ink habis kena seluruh badan termasuk muka. so that day sepanjang hari buat teaching materials. malam tu pulak duk draft asgmt.

6th April, Isnin:
buat asgmt dari pukul 5 pagi sampai malam. assignment yang sepatutnya 1000words aku g bantai tulis sampai 2000+ words~ aku lupa masa lupa segala. sampaikan abah call tanya pasal kaki pun jawapan aku, "eh..a'aaa eh. kaki. lupa lak. haha".

7th April, Selasa:
buat write up 1500words dar pukul 12tghari sampai 8malam.gile lembab aku menulis.malam tu memang all out ngan siapkan reference sume.went through balik lesson plan and materials yang kena present esok nya. tido malam itu tidak nyenyak. hanya 2 jam. huaaa~~

8th April, Rabu:
pagi-pagi lagi aku dah mengantuk giler tapi tido tetap tak cukup. presentation went good but i was sleepy!!! cakap pun cam orang giler dah. aku tak focus. tapi tak kisah la. then anta assignment so hooray!!!! tapi kegembiraan hanya kekal hingga ke petang. malam tu terpaksa bertungkus lumus menyiapkan materials untuk ke sekolah.

9th April, Khamis:
pagi2 bangun siapkan materials. nasib la menda ni sume group work so kerja bersama rakan takdela demotivated sangat. tergopoh-gopoh kitorang lari pergi photostat shop untuk copy task sheets for students. terlari-lari kejar taxi dan sampai sekolah. phewwww~~ kitorang ngaja 2 classes of year 2 students. ajar literature. malam tu sambung bekerja keras lagi siapkan materials untuk esok nye exhibition.

10th April, Jumaat:
pagi2 lagi dah jalan gi s.k. bangsar. ada language game exhibition. hua hua hua. seronok main dengan budak2 tu sebab boleh jadi amat excited dan energetic. aku masa tu serupa telah menelan ecstasy sebab terlalu aktif gembira bersama students. =p

Today, 11th April, Saturday: aku sepatutnya pergi PC Fair tapi tak sure lagi camne sebab rasa macam malas nak bersesak2. Maybe g area BB sudaaaaa~~

Sunday, April 5, 2009

BUSY-------->psycho + meroyan

At my back, behind my waist, my two fingers are flocking together, crossing each other hoping for luck.

Owh dear Lord... please run the time slower for I have extra seconds to work on my assignments.

Current Mode: psycho tahap dewa.

Current Appearance: keadaan diri tak ubah seperti seorang perempuan yang hilang kewarasan akal dengan rambut laksana dewi meroyan.