Friday, February 13, 2009

Yahoo Messenger really is a trouble

eeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiii!!!

mencik mencik mencikkkkkkkkkkkkk. Since this early afternoon I've been uninstalling and reinstalling various versions of Yahoo Messenger. My previous YM that I used caused me problem when sometimes people couldn't see what I typed and it was impossible for either my friends to add me up or me to add them up in my YM list. I'd been thinking of reinstalling the new YM yesterday but only this afternoon that I had the chance to do so.

I did it right but to my disappointment, I couldn't sign in to my YM. I've been reinstalling and trying various versions but none was working. Even the YM for web also seem not to work. Shooooooot. What's the problem? Nyesal aku tukar. Kalau tak reinstall yang baru mesti takyah pening2 pikir dah. Huuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tensi tensi tensi.

Water Crisis

IPBA is sooooooooo called a good place to live. We knew it before that water crisis is one the major problems in here and now, it's attacking us back! Can you imagine living without source of water in this very hot land? Duhhhhhhhhh~~~ I hate it so (*+*)

Please please please flow us back the water pipe.

thank God

It's been two nights straight that I haven't had enough sleep which resulted to my deep sleep this evening. I was awake when Asyi told me that my phone was vibrating. Only after the call ended that I realized there were 6 sms and another 2 miscalls. None were to my interest but there were 2 sms that jumped me off from bed.

1st sms: Balance ********** RM 12.16 valid until 12/01/2012
2nd sms: Balance ********** RM 22.16 valid until 12/01/2012

Hahahahha. Yeay!!! I was so reluctant to reload my credit and today I got 20ringgit free without I know where it's from. Maybe celcom has been keen enough to give me free credit without informing me anything. Or.. maybe it's from someone other than celcom. If that's so, I'm thanking you and if by any means, tell me who you are and I'll pay you back.

Wednesday, February 11, 2009

sesungguhnya, saya bosan tahap cipan

3 posts in a row? eh. 2 posts in a row kot. tah aku lost track dengan action sendiri.


Internet super laju dengan signal HSDPA. Tapi QUT website buat perangai lalu membantutkan niat murni aku untuk print out result2 aku sepanjang 4 semesters di QUT. Hurmm... seems like I have to hand in incomplete file to my mentor la esok. sigh.... =|

Aku bosan atau lebih tepat lagi, malas. Sudah beberapa hari aku tidak membalas message2 di inbox mobile phone. Panggilan suku akhir dari parents. Satu dari my mom and satu lagi dari my dad. Panggilan separuh terakhir dari Nab tapi terputus dan tidak disambung lagi. Panggilan terakhir lagi dari seorang insan yang tidak layak dicontohi dan layak panggilan dibiar sepi. Message2 aku biarkan je tanpa jawapan kecuali message parents angkat ku di Singapura saja yang aku balas demi untuk mengelakkan mereka risau dan merajuk aku sombong. Hati orang tua perlu dijaga bukan? Tapi ada message rakan yang belum aku balas. Sorry. I abis banyak sangat credit message Singapore so nanti I topup I balas ye. Sekarang ni financial crisis melanda dengan maha hebat. Priority lebih kepada perut yang nipis mintak diisi dan hurmmm... accessory tambahan di dalam wardrobe =p

Tetiba baru perasan, I haven't updated about my lovely Fahizha's wedding. And oh... Izyan Farhana, my long lost hardly remembered friend jugak sudah berkahwin dalam masa yang sama. Tahniah kepada mereka sekali lagi. They both looked lovely and gorgeous on those days. Owh yeaaa... I went to Fahizha's wedding reception in her granny's house in SP and even in her husband's house in Pendang. We took a lot of photos during the events. We did few photo sessions along the way to Pendang and on our way back too. Siap singgah masuk kebun getah amik gambar lagi. Actually hampir semua gambar ada di Facebook. As usual, bukan aku yang upload, tapi kawan yang upload. Aku mangsa tag je. So di sini eloklah aku upload barang sekeping dua gambar feveret. muahahahahha

Fahizha is now married! Seriously I hardly believe this fact because it's still fresh in my mind remembering on how reluctant she was with the idea of getting married in the early age. Hurmmm... know what. When I was driving along the long left road that I used to cycle during my school days back then, rasa cam tak caya je Fahizha dah kawin hari tu. Dulu, jalan2 itu aku lalui dengan basikal, kayuh dengan susah payah untuk ke rumah Fahizha. Tapi hari tu, jalan2 itu aku lalui dengan kereta, mudah dengan hanya gerakan gemalai di atas driving wheel dan tiupan sejuk aircond kereta. Huaaaa!!! Hari itu, aku sedar aku tidak lagi muda. Hari itu, aku sedar aku tidak lagi layak untuk bermimpi. Tapi apa pun, Fahizha... you're a rare case okay babe, sebab kawin awal sangat. But I'm happy that you're now happy with your hubby. You guys are so sweet! I love seeing you with him and I know it right that he loves you much! Congrats darl~~

Izyan, congrats jugak yea! I haven't heard from her for ages and tiba2 dapat tau dah kawin? Huuuuuuu. Time really flies doesn't it? ;p

saya bosan

Jam di komputer riba menunjukkan pukul 2.08am. Jangan tertipu! Waktu di Malaysia sekarang adalah 12.08am. Aku sengaja tak tukar waktu di laptop. Kononnya demi sentiasa mengenangi Brisbane di hati. Tapi sebenarnya denial barangkali. hehe =p

Hari ini seperti biasa, amat tidak productive sepenuhnya. Konsentrasi amat terganggu sepanjang kuliah. Mata melilau ke kiri dan ke kanan tanpa focus yang tepat sehingga mengakibatkan juling di celahnya. Hari ini seperti biasa, aku jadi laughing stock untuk kawan-kawan. Mengungkap cerita "Mrs David: Fathiah! Look at the blackboard" mengundang hilai tawa pontianak dari rakan-rakan aku yang gemar membuli. (haha.takpe tau korang gurau). Ditambah dengan pemakuan favourite mereka terhadap kepelatan aku bercakap. Yea! Aku pelat dan aku sedar ini waktu Form 5. Budak2 laki kelas aku cakap lidah aku pendek. Esah dan Amar jadikan lagu "Crazy in Love" nyanyian Boyence modal untuk gelakkan aku. Favourite line diorang, "Oh oh oh oh oh oh oh no no no". Dan kini favourite line itu kekal menjadi favourite line bila kawan2 TESL aku sendiri jadikannya modal untuk hiburkan hati. Tapi aku tak kisah sebab aku tau mungkin itu uniknya aku. Waaaaaaaaaa. Unik ke?

Siang tadi aku dapat new assigned task. Bukan formal assignment tapi informal task by Nik Farhan. Cita-cita decent aku sewaktu kecil untuk jadi stewardess menjadi modal hiburan di waktu bosan menunggu briefing assignment bermula. Nik memberi aku bait bait ayat wajib sebagai cabin crew dan menyuruh aku mengulang cakap lagak seorang pramugari. Tapi dengan kepelatan lidah pendek aku, maka seluruh ayat menjadi bahan tawa hingga terburai isi perut. Cisssss... sentap! Tapi aku tak putus asa, aku ada walk in interview dengan Nik Airline Khamis akan datang. I'll prove it that I can. Siap ko Nik!!! Erkkkk... bawak buku boleh Nik? Aku tak sehebat ko boleh hafal sebijik2 macam cabin crew. Aku takde bonus package macam ko bersuara garau seperti pilot. Aku bawak buku eh? Takyah hafal eh? Lagipun kita sama2 tau aku takkan layak jadi stewardess sebab tak cukup anggun. Hua!!! Aku saiko (*+*)

Monday, February 9, 2009

SNICKERS vs YOSSS WAFER BARS

Antara SNICKERS dan YOSSS WAFER BARS.

Okes, ni soalan cepu mas. Kalau la ada someone mintak tukar korang nye Snickers ngan dia nye Munchy's Yoss Wafer Bar, korang nak ke tak?

Tadi masa aku tengah syok duk buffer drama Korea kat MySoju, sambil enjoy makan Snickers, aku offer la kat Asyi kalau2 dia nak gigit sikit Snickers aku. After 1 bite from Asyi, aku pun sambung la tengok cite. Asyi plak balik la ke katil nya yang nan ado itu. Tiba-tiba, sayup2 di sebalik headphone, aku dengar Asyi cakap something pasal Sncikers. Aku yang memang terkenal ngn sound trouble ni bukak la headphone jap nak dengar la apa makcik tu nak. Sekali Asyi tanya aku, "Fath. Jom tukar Snickers ko ngan snack aku nak?" Aku pun tanya la, "snack ko yang mane?". Asyi jawab, "Alaaaaa. snack yoss aku tula".

Aku pun hentam la gelak cam nak mati sambil jawab, "Hahhahahahah. Ko nak tukar snack ko yang nan ado tu ngan snickers aku nyah? ko ingat snack ko setaraf ke ngan snickers? snickers ni rm2.70 kot. ko nya snack tu 20sen je satu. wakakkakakakak". Asyi pun sentap laaa n ngan muka kelat nye die jawab, "alaaaa. aku tukar la ngan snack banyak2. boleh la nyah. aku lapar snickers lak tibe2". Tapi malangnya aku nye stock snickers memang dah abis. Sori la Asyiiiii. Kalau ada lebih tadi memang aku kasi la takyah tukar2 tapi dah takde rezeki ko nak wat camne. Tapi ape pun, snack yoss ko yang nan ado itu memang tak setanding dengan snickers untuk ditukar ganti ye. harap maklum. hahahahhahaha. tapi apa pun keropok ikan ko tetap menjadi pojaan hatiku. erkkkk. takde kene ngena tapi nak gak interframe. waaa gituuuuuu =p

sleep talking

Before this I wasn't aware that I've been sleep talking in most of my nights. Yelaaaa. All this while I've been sleeping alone sampai la baru2 ni masuk hostel balik and tidur share bilik dengan Asyi, Amnah and Ezat. Since the first night in IPBA I've been enjoying deep sleep. Sampai la 2nd night, aku tido awal dari orang lain and the next morning budak2 ni cakap aku mengigau. I took it easy sebab dulu masa kat SAINA pun aku penah ngigau jugak kadang2.

But after few weeks, the same thing seems to be continuing and every single morning I keep receiving the same complains. Memandangkan aku selalu tido awal compared to my other roomates so they're those who always witness my sleeping habit. I sleep talk!!! According to them, sometimes I laughed in my sleep and sometimes I cried.

Honestly, aku langsung tak sedar. I can't remember even a gist of what I had in dreams though. So aku memang taktau apa yang aku cakap masa mengigau, apa yang aku fikir. I'm totally blank. Dulu maybe aku tak kisah tapi sekarang I think I have to take note of it and do something because I'm afraid that I might disturb my roomates. Yelaaaa. Sape tak takut kalau malam2 buta tiba2 ada orang gelak macam hantu. Sape tak takut bila tengah tido tiba2 terbangun sebab dengar orang nangis merintih. I'm putting myself in their shoes and if I were them I'd totally freak out.

According to one of the articles that I read, sleep talking is also scientifically known as "somniloquy". It's been told that sleep talk is common especially to kids as there are 50% of them reported to be having sleep talking. However, only 5% of adults are reported to talk in sleep. So??? Obviously it's a rare case for us the adults. And what's worst is that, it is believed that people who begin talking in their sleep as adults sometimes have mental problems as well. MENTAL PROBLEM??? No I'm more than positive that I'm not mentally disturbed. I've been acting normal and I've been feeling good. There's nothing wrong with me and even my friends know this. And even me am fairly sure about this.

However, I'm more than relief as it's also stated that, most cases are not related to any mental disorder. Hahahahahaha. Sorry I was just exaggerating up there. Sleep talking is not only because of mental disorder, but it may occur because of other things else like; psychiatric disorder such as anxiety disorder or medical disorder such as fever. However, none of those disorders are related to me though. Pelik kan? Kalau nak cakap anxiety disorder, mende la pun aku nak anxious. Lepak je ari2. Kalau nak cakap fever plak, aku demam last month kot. Tu pun 2 ari je kot. Haihhhh.... mysterious betul la. So now I'm declaring that it's a quest to my sleep talking habit. Sape leh discover sebab apa aku mengigau, aku kasi ganjaran iaitu.... jeng jeng jeng!!! Chocalate Sundae Cornetto kat McD. wakakakakkaka. Sorry la ek. Hadiah x bley nak gempak2 sebab financial crisis sekarang ni =p