Friday, December 19, 2008

soli laaa... i tak leh...

Fahizha amoi cantek. soli laaaa. i tak boley buat la u punya tag. dua2 tag pun i tak boley buat. i tau suda lama u suluh i buat tapi i tak ade masa. i manyak bizi. tag u yang itu pertama punya aaaa...yang suluh amik gamba sendili masa sikalang tah payah sikat lambut, tak payah tuka baju, i tak belani buat wooooooo. sebab nanti ada olang tegur i tak elok tunjuk aulat. malam2 ini macam panas2 u tau la aaaa...

itu tag dua punya nombot aaaa... i tak leti buat sebab soalan pertama dia suluh refer dekat satu olang. dalam otak i aaaa dah lama tak ada sapa2. jadi i tak boley buat. i manyak soli aaaaa. depan punya masa kalau ada lagi tag i buat. kalo tag itu suluh buat name tag pun i buat. hah. u jangan lisau aaaa.

saya mohon maaf

Di Facebook, sudah dua kali saya dapat friend request dari seseorang. Maaf. Saya terpaksa reject. Bukan saya sombong. Bukan saya takmau kawan lagi. Kita masih berkawan. Selama ni pun kita tak pernah rapat dan saya harap kita boleh kekal macam itu. Saya ada alasan saya sendiri untuk tidak mahu rapat. Kerana awak adalah pintu untuk masa silam saya. Saya tidak lagi hidup dalam sejarah. Saya hidup untuk masa hadapan. Maka pintu sejarah terpaksa saya jauhkan. Kita masih bersahabat. Tapi caranya lain. Untuk itu, saya mohon maaf.

Saya tau awak mungkin taktau awak lah yang sebenarnya saya maksudkan. Kerana bukan awak seorang yang saya iktirafkan sebagai pintu sejarah silam saya. Awak bukanlah kisah silam saya. Awak langsung tak ada kena mengena dalam apa-apa hal dan awak langsung tak bersalah. Tapi melalui awak, jalan ke sejarah saya adalah cerah. Saya terpaksa gelapkan. Saya tau awak mungkin tidak akan dapat penyampaian saya ini. Tak ramai yang tahu kehadiran saya di helaian ini. Satu hari nanti, kalau takdir kita berjumpa, saya akan terangkan. Saya bukan sombong. Tapi prinsip hidup saya sudah lain. Maka segala cara saya sudah berubah. Saya harap awak faham suatu hari nanti.

Wednesday, December 17, 2008

insufficient time, pening2

Malays usually say, "masa itu emas". Yea I can't agree more on that fact. Nowadays I really feel like I ain't have enough time. I've been busy for the past few months, since October and it's been dragging even until now.

I thought that when I'm home I'll have all the time in the world. But due to all the agenda that I'd already fixed when I was still in Australia, now I'm living with that fixed schedule. Before last 2 days, I'd been busy catching up with my dearest girlfriends Majiah and Deyna. We'd been going out for almost everyday. The last day Deyna was here, we went up to somewhere out from here. We went for our friend's sister's wedding and it was in a small village. A day before that, I tagged along with my parents to two weddings but I liked the village wedding more (the one that I went with Majiah and Deyna). U know why? Because I found that Malay traditional cuisines are more appealing to me. I'm sick of nasi minyak, ayam masak merah and kurma daging. But not to kari daging campur pisang, kari ikan masin campur nanas dan kerabu taugeh campur perut. Yea I know they might sound weird to some of you who haven't tried masakan kampung. It wasn't my first time that day, but it's been years that I haven't found those dishes.

Okay, enough babbling about food. Let us concentrate more on my current issue. Yea I really feel like I don't have enough time. Although I wake up very early in the morning (I don't sleep after subuh) and I sleep very late at night, but I really feel that time is really insufficient. Today is the only day which I think I can have my own private time since my nephew is away with his parents to their new house. I just decided not to follow since I have so many things to settle.

Hey!!! Do you like having options? That's the hardest situation that I hate most. I don't like having options because I'm so bad in making decision. This evening I went to look for a bus ticket because I need to to go to Kemunting this weekend. But to my disappointment, there's no bus from Sungai Petani to Kemunting or Taiping. I need to go to Butterworth first and get a bus from there. Huaaaaaaaaaaaaaaaa~~~ I'm so lazy to take a bus. I know it's easier to drive but I don't know the way. I mean I know I can just take the highway but after the exit? I'll surely get lost. I don't mind driving, but there's nobody here whom I can bring along because I'll be spending two nights there. My other friends are all from the south part and it's only me from the north. aiyoooooooooo.... bus or car? Which one huh? My parents are fine with both but they are worried if I get lost. hurmmm.... (*+*)

Sunday, December 14, 2008

saya memang macam ni. huaaa!!!

Last week when Majiah and I were on our way to Permatang Pauh, Majiah told me that her father had been driving for a year with an expired license. He'd just realized it when he was about to renew the license.

Concerning that the same situation might happen on me, I quickly checked my licensed and yea!!!! It's already expired 4 months ago. Ish laaa. tah apa2 gile sebab aku dah bawak kete pegi tah mana2 tapi tak sedar lesen dah expired. So esoknya before g Penang aku pun singgah la post office sebab nak renew license. Tapi ramai sangat la plak org sampai ke luar queue. Dah tu aku g plak post ofis lain. Kalini susah la plak nak park kete sebab sempit. Dah dapat parking aku masuk2 post office tgk ramai gak org. So aku give up sebab dah lambat and drive je kete ngn lesen yg dah expired. Nasib takde road block sepanjang highway tu, idak padan muke aku.

Aku ingat esok aku nk la g renew license sebab esok nak gune kete g mkn kenduri ngn Majiah and Deyna. Skali tadi Majiah cakap auntie dia leh tlg renew so esk g amik je trus. Aku pun check la license aku sebab nak bagi details. Elok aku tgk je kat tempoh, aku rasa pelik. Uik? Apsal 22/8/2006 - 21/8/2008? Apsal lak tahun 2006? Then aku korek2 lagi wallet aku and jumpa la license kosong without gambar terselit kat belakang. Huh??? Dah ada license baru dah pun rupanya. Penat je aku rush sana sini awal2 pagi nak g renew license. Nasib x sempat untuk esok. Idak tak pasal je aku meroyan pas beratur panjang di pagi2 hari kat post office tu esok. Phewwwwwww..... syukron syukron. hehehe =p