Friday, October 10, 2008

privacy itu milikku

ketenangan yang aku kecapi sepanjang berada di bilik sendiri kini telah rakus dicabuli oleh anasir-anasir keji dari rumah atas.

parti soSIAL yang dianjurkan langsung tidak menarik minat aku untuk bergelumang sama.

it's 12 midnight and i should be sleeping. eeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiii!!! bengang ni bengang.

sentap nye!!!!

ni la remaja omputisssss. orang cakap jangan party jangan party. nak jugak party. dah mabuk bising. nak tidur pun susah. ni ade gak karang nak kne g buat strip show halau balik kotttt.

hehehe. gilo gilo =o

Thursday, October 9, 2008

soSIAL

sejak beberapa hari ini saya malas bersosial. does it sound sial to u? do i care? i don't.

i stay in my room i tak kacau orang. betul?

so biarla.

i worked on my assignment. owhhh. just a bit of it. just to have a kick start before i can continue it more.

since i was too much conceled, so just now i popped myself up in YM, Facebook and MSN. nah amik kau. sume pun aku bukak. abis penuh screen ngan chat boxes je.

tapi semua pun chat dengan ahli keluarga dan rakan2 lama.

chat dengan my bro yang duk tengah saiko kerja sambil buat assignment. chat ngn my sis nani yang sekarang kena quarantine takleh kuar rumah sebab result down giler. chat ngn abg wan n kak ngah yang mencuri tulang di waktu mengajar. chat ngn deyna yang merindui kehadiranku di hari raya.aku rindu kamu jua.chat dengan firus mengupdate cerita ceriti karun. chat dengan Becky,bincang pasal education system Taiwan n Malaysia.hoho.yea yea aku tau aku amat intellectual.hanya bersama Becky sebab dia tanya.

and yea.to my surprise,aku chat dengan gf kawan aku.i thought it was him.then she revealed that it wasn't him,but her.n glad that now they're back together.tak sangka my advice did help.but i could just help with words,because the decision was in his hands. so u don't have to thank me.i know u deserve him more. i'm praying for ur happiness and hope to see the two of u when i'm back in malaysia. u.. u... be positive. what makes us girls become devastated is because we always have negative thought on our beloved ones. so erase that negative thought and draw that positive thought.

have faith in yourself and have faith in him as well. if both of u are really meant for each other, no matter how hard it is, both of u will still unite at the end of the day. dont worry babe =)

Wednesday, October 8, 2008

Spring in Brissy 2008

halu halu!!!!


yesterday i went to Roma Park Land with my dearest girlfriend here in Brissy, Sufiyaki. hehe. Sufyana actually but i like calling her Sufiyaki. apa pun Sue la nama manja dia. =p

our main objective was to snap some pictures with Jacaranda. adik-adik, tau tak apa itu Jacaranda? Jacaranda adalah pokok bunga kaler purple yang boleh dilihat berkepul2 di jalanan semasa Spring di Brisbane. hohohoho =p

tapi before photo session, i had a lecture and group meeting for my Digital Media. so we were in the lab working on our claymation. tada!!!!!! tengok la claymation aku yang buruk.aku start paling awal main plastisin tp siap plg lmbt. kunun la aku nak wat character Chinese Girl yang comel pakai cheongsam. sekali kaki pun senget. kepala botak belakang lak tu. hampehhhhhh.

then Sue and I went to the city and had our lunch. nak bergambar kena la cantik. nak cantik kenala kenyang. haha. ade connection ke? tah tatau.

then kitorang naik bus g Roma Park Land. as usual laaaa. tatau jalan so i had to ask around. cam bengong okes. duk sini dah lame tapi x reti2 jugak lagi cmne nk pegi. yela. ape motif nak g park slalu.

hohoho. know what... semalam aku amat angelic. bukan angelic yang baik tuuuu. tapi tiap kali amik gambar musti ada cahaya nye on my face. cahaya keimanan la kununnnnnn. hehehe. beriman ke? Sufi sampai bengang dah coz ssh nk amik gmbr aku sbb asyk ade light. sian Sufi. sori la babe. aku beriman okes semalam. muahahahahhahaha. dengorkan!!!!
tengok tengok!!! cahaya keimanan terpancar jelas okess. wakakakakaka. jangan jeles =p




ni gambar cacat taken before kuar park. Sue la angkat2 camera aku lak tunduk2. trus jd cacat.hehe =p


semalam banyak laaa biawak comodo kat park. iguana la maksud aku. tah tatau species pe. geli la kesimpulannye. nak jalan pun takut coz tetiba melintas. eeeeeiiii. geli geli!!!

overall, i really enjoyed my day yesterday.

xoxo =)

Tuesday, October 7, 2008

raya raya

haluuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

i know i haven't uploaded any of my gambar raya. d main reason is that.... most of my pics are in my friends' cameras. sebabnye i was so lazy to take out my camera. silly excuse kan?hehe.

so last night i collected some of them and here i am, presenting some of my gambar raya. hehe =p

ni gambar 1st Syawal. baru nak kuar g solat raye. kebetulan baju aku sedondon ngn Alan, and Sue lak sedondon ngan Akran.

ni mase Tiffanie datang open house umah aku. Tiff bawak Ayu n Luqman yang gila2. they asked me to tag along to UMNO Raya Open House and they'd really made my day untuk hari tu =)

ngan Tiff mase UMNO Raya Open House.


ni tah tatau mamat Jepun mane tah. before i left the open house, a guy came to me asking whether the Japanese guy boley amik gambar ngn aku ke tak. aku rase mamat Jepun tu tatau cakap omputih sangat kot. tu psl die kne mintak tlg org lain cakapkan. patutla die asyik senyum je tengok aku. ingatkan dia terlebih sopan. hahaha. btw, dia mtk amik gmbr ngn aku coz dia nk bergambar ngn gadis melayu bertudung. since aku salah sorang yg bertudung, so dia pilih la untuk bergambar ngn die. ceh. budget die artis Jepun cam Takuya Kimura plak. tapi kalo la Takuya yang mintak amik gambar ngn aku, sure idup aku sekarang dah di awang-awangan. hehehe ;p

Ayu, Tiff, Me, and Luqman's mom =)

2nd Syawal at Victoria's Raya Open House. ni gmbr ngn Sue, Ida n Salina.
Ni gambar ngan kekasih2 chenta hati. Ida n Sue. hurmmm.. Jan takde this year coz die balik msia.
5th Syawal. Malaysian Raya Open House at Buranda. ni ngn Tiffanie mase baru pas amik makanan cam org kebuluran.hehe =p

i made friends with these two nice girls from Brunei. War n Rina. I went to Buranda with Tiff n them. diorang amat cute!!! i like them more when they speak in Brunei tapi tak paham lol. so resorted cakap omputih jugak at last. hehe =p
ni ngan Ameer, Tiffanie and Johan. know what, for some reasons Ameer had really brought back my old memories. tp takde mende pun la. hehe. amik gmbr ngn Jo plak sbb die kan orang besar utk open house tu so wajib la tumpang glamer.hahahah. keji gile perangai =p

Monday, October 6, 2008

clumsy day

i had a longggggggggg day today.

nah, amik ko aku nye class schedules for today:

8.30-11.00am: comparative curriculum study
2.00-4.30pm: resources, design and eval for efl
6.00-9.00pm: digital media in education

so during the gaps i hung out with my girlfriends which witnessed my unavoidable clumsiness. after lunch i walked in the city with Emy. ade skali tu kat Sports Girl, Emy asked me which handbag would i prefer. i wanted to show her what type of bag do i like, and mase aku amik je bag tu, skali semua handbags kt rack tu jatuh. sumpah i didn't do anything. i took d first front bag as gentle as i could tp tatau nape beg2 yang kat belakang sume trus jatuh. since aku tak reti nak pasang balik penyangkut tu so i just left all the bags on the floor. hehe =p

mase clas Jan td, as usual poney and ida akan address aku as a slow learner. sbb mmg aku blur pun dlm clas. td group aku la plg lembab sbb xleh jwb soalan pn. bengongs. then mse second group lak aku satu group ngn ida,poney and sue. diorang sume x lembab n since i was the only one yg lembab so kiranya aku cm lead diorang kepada kekalahan group. then sbb saja nk test kelembapan aku, diorang anta aku g depan ngn poney utk activity. in that activity, poney as a receiever had to give me some clues which i had to guess the words. cam leh agak je, aku failed la nk guess2 ni. sbb tensen tatau jawapan, aku ckp "next" and the whole class laughed sbb nye tu bukannye game nk bley cakap "next". dengan itu maka terbuktila pengiktirafan poney and ida yang kununnye aku slow learner. hampeh =p

then mase tea time plak kat Subway. dahla malu dah mase kt kaunter. abg tu tny, "do u need a bag?". aku jawab, "No, i dont need a bag. but i need that paper. can i?". aku mintak paper yang balut sandwich tu extra coz aku takut aku makan tak abis so nk tapau. abg tu muke pelik2 and hesitate nak kasi aku paper tu.eran la.org lain x penah mintak ke?konpius2.tapi biar la abg pelik tu. so pastu aku nak kuar la sbb diorang lain sume ngah tunggu kt meja luar.otak aku blur2 sbb byk brg dlm tgn.ade sandwich,handbag,purse,extra coins sume so xleh nk focus.aku g push pintu tu.pdhal dah tulis dah pull.tp aku push gak.xleh gak aku push lg.skali abis berterabur sume coins aku sepah2 atas lantai.maluuuuuuuuuuuuu.nsb Emy dtg tlg bkk pintu pastu.see.amat clumsy.

then d last clumsiness of the day, td mase turun dr bus aku terlupe nk touch off "go card". bile dah turun tu bru aku perasan.then aku patah balik g kt pintu.sekali driver dh tutup pintu.so aku pusing blkg sbb malu.sekali driver tu bkk balik pintu.tapi aku dh malu dh nak naik bus g touch card so aku jln smbil tutup muke ngn magazine.abis rugi kene denda coz tak touch off card.bengong bengongggggggg!!!

arini aku mkn byk cm org gile. mksudnye duit aku pun abis banyak la.td pgi aku bli breka sbb nk something milky. chocolate milk + chocolate di pagi2 buta.budget sihat la breakfast cmtu.hehe.

then lunch plak aku makan satu set sushi, 2 sets takoyaki and sprites.

then petang lak aku makan subway.

malam lak bfore blk umh aku singgah 7-eleven bli slurpee. panas okes skrg. tak tahan. eventho batuk tak ilang lg tp nak gak minum ice.

arini ari clumsy and ari makan banyak which equals to abis duit banyak.

i got two luka

i dunno what's happening on my right leg.

last two days, mase tengah amik wuduk, as usual aku akan buat gaya gymnastic seperti seorang gymnast yang bertauliah dengan mengangkat kaki ke dalam sink untuk dicuci. i wasn't at my best luck as aku terhantuk my knee on the corner of the sink.

&%&&((%#%^^*(&%*((&%!!!!!!!!!!!!!! amat sakit!!!! i thought i'd broken my knee tapi nasib baik check2 tengok tak patah. idak sure aku tempang. huaaaaa!!!


just now pulak, when i was about to make a move from Buranda's open house, mase ngah sibuk photo session, aku terperasan i scartched my foot. Rina and War sibuk2 carik tisu tapi when i checked on the luka, dah kering pun rupanya. bile mase luka pun aku tak sedar. patutla rasa semacam.

see.... i got hurt on my right leg. u know... i always have this weird stupid childish thought since i was a toddler.

right body parts are always associated to good things.

so here comes again my weird stupid childish thought. haha.

kenapa it's only my right leg that gets hurt nowadays? it resembles that my pure heart is being hurt. haha. kununla kaki kanan yang asyik terluka equals to hati aku yang baik dilukai. hahahah. baik ke???? harus lah tidakkkk. tapi in everybody of course la ada macam2 sides kan. so kirenye this time around part hati baik gets hurt. mb in some other times part hati jahat plak dapat sakit.

hurmmm... korang sure tak paham analogy bodoh aku kan? i'll write more about my weird stupid childish thoughts in separated entry. mb from there u'll understand what i'm trying to convey here.

daaaaaaaa.

p/s: it's 12.43am. should i sleep again? i'll have class at 8.30-9pm tomorrow. should i should i sleep?

sleeping like a baby

ecehhhhh....

ye ye je aku tido cam baby. haha.

but after two weeks that i always got distracted in sleep, now i'm covering it up.

i really am.

starting from the 2nd night of raya, i've really really slept like i have no tomorrow.

just imagine. it's now 12midnight and i'm just awake. i came back from Buranda's open house and after catching up every here and then with my friends on the net i straight away got on bed. i woke up pun coz i heard my housemates busy2 kat dpur duk masak. as for me.... hurm i'm not cooking. so tomorrow after class i'll just head myself to the city and grab some meals at mcd maybe. we'll see how. hehe =)