Saturday, June 28, 2008

nukilan SPECIAL untuk AMNAH di pagi mulia.

amnah!!!!!!!!!!!!!!!sampai ati ko!!!tipu aku pagi2.nasib baik aku baik arini.baru pas solat subuh.xnak ilang pahala.aku sabar sabar!!!skrg tepat kul 6 pagi.aku sumpah ko tido terbongkang sampai kul 6ptg.padan muke.tapi aku tau sumpahan aku buat ko hepi.

btw. pas subuh aku trus available ym n chat ngn amnah my baby bitch. amnah ckp ade guy kt bilik die.aku caye even aku pelik sbb amnah kan baik alim sopan mane akan curang ngn auz.siap kirimkan segala pesanan mak nenek lg.punyela supportive nye aku. lama okes aku tertipu. setengah jam. last2 amnah cakap die ngn niza???huhh!!!sentap mak!!abis terburai amnah gelak2 kunun aku makhluk paling senang percayakan orang.okes aku ngaku fact tu.siap ko am.aku tnggu april fool next year aku kenakan ko cukup2.

mangsa teraniaya... aku yang cute =p

Friday, June 27, 2008

reminiscence: 4 (junior primary)

i was 7 years old when i first stepped into a place named school. yeaaa...sama seperti majority penduduk malaysia yang lain. 7 tahun start sekolah. it was a mixture feeling to get into a school. aku akui yang aku memang jenis takut tak tentu pasal. mcm tu jugak masa aku first masuk skolah. we had a test to determine which class we belong to and i got into the first class. 1 Hijau. aku ingat lagi.

kalau korang tanya aku apa paling aku ingat masa aku darjah 1, aku jawab. ...::English class dan Mrs.David::...

Mrs. David was my English teacher masa aku standard 1. almost everyday dia masuk mengajar and almost everyday jugak aku dan kawan2 aku rasa macam nak hilang nyawa. Mrs. David terlalu garang. especially untuk kanak-kanak perempuan kecil berumur 7 tahun yang comel seperti kami. waktu itu, aku tak classify kan Mrs. David sebagai garang. tetapi lebih kepada kejam.

sepanjang umur aku 7 tahun, ada 2 incidents masa English class bersama Mrs.David yang paling aku ingat.

-------------------------------------------------------------------------------------------
1st Incident: "Look at the Blackboard".

hari itu sama seperti hari2 yang lain di mana aku jalani English lesson aku dengan penuh ketakutan. once Mrs.David stepped into 1 Hijau, semua orang diam. sampaikan bunyi kertas melayang pun mampu didengari.hari itu sama seperti hari2 yang lain.Mrs.David bertindak kejam.lebih2 lagi ke atas aku.kanak-kanak comel yang agak kurang upaya. (u'll know why i said kurang upaya.tunggu!).

Mrs.David suruh semua students pandang depan.lihat papan hitam.jangan ada satu bunyi pun lebih2 lagi suara bercakap.amat teacher-centred.students had no right to speak.aku obliged arahan itu.aku diam.kaku.dan hanya memandang ke depan.ke arah papan hitam yang berconteng dengan kapur putih.

Mrs.David: Everybody. look at the blackboard. you!!! why don't you look at the blackboard?

(She was pointing to me)

aku yang pada masa itu masih kecil,namun aku faham bahasa inggeris.aku diam.dan terus memandang ke depan.

Mrs.David teruskan sesi pengajaran.

Mrs.David: You!!! i said look at the blackboard. why you're not looking?

(again. she was pointing to me).

aku diam lagi.

Mrs.David walked towards me and kasi aku penampar di belakang. ouch!!!sakit.but i didn't cry.aku duduk tegak and terus pandang ke depan.ke arah papan hitam kesayangan Mrs.David.

Mrs.David teruskan sesi pengajaran. namun Mrs.David yang kejam tidak pernah mahu mengalah. even dengan budak kecil seperti aku yang hanya Standard 1.

Mrs.David: You!!! i asked you to look at the blackboard but you're looking somewhere else.come here.sit here at the front.

Mrs.David arahkan aku ke depan kelas and duduk mencangkung di bawah blackboard.aku sedih.tapi aku tak menangis.

i was there until the class ended.

Mrs.David keluar and i ran to the toilet.di situ aku menangis.seorang....

dalam hati: uhuk...aku taula aku juling.dah tu camna aku nk focus bola mata aku kasi tepat tengok blackboard?huaaa!!!sampai hati Mrs.David.

p/s: yeap.aku juling masa aku kecil.mata kiri aku asyik bergerak ke tepi.kalau sekarang orang cakap mata aku cantik,tapi dulu masa aku kecil aku juling.sekarang pun kadang2 aku juling lagi.hehe =p

-----------------------------------------------------------------------------------------------
2nd Incident: "Terkucil di dalam Panty".

hari itu Mrs.David masuk kelas seperti biasa.

Mrs.David: everybody, take out the homework i gave u yesterday and line up at the front.i want to mark your exercise books.

aku dan rakan-rakan yang lain keluarkan exercise book masing2.Mrs.David duduk tegak di kerusi meja guru.kami semua beratur untuk menghadap ratu garang itu.sambil beratur masing2 melihat jawapan satu sama lain for d sake of checking on our correctness.

sambil beratur jantung aku berdegup kencang.dag dig dug.uuuuhhh!!semua rakan2 aku kena penampar at least sekali.di bahagian belakang.aku amat takut.sangat sangat takut sampaikan aku rasa seperti mahu terkucil.tapi aku tahan.

sampai giliran kawan aku yang di hadapan aku.bermakna selepas ini giliran aku.

Mrs.David: next!

aku berinjak ke depan dan serahkan buku aku.aku yakin tiada kesalahan tetapi aku tahu walau macam mana pun pasti penampar akan tetap singgah di belakang aku.

Piapppppppppp!!! sekali Mrs.David penampar aku di belakang. dan dengan itu juga aku bersuara, "Mam, can i go to the toilet?". tanpa sempat Mrs.David balas aku terus dulu berlari ikut pintu belakang ke toilet berhampiran kantin.masuk toilet semuanya sudah terlambat.owhhh~~kasihan gadis kecil yang malang.

---------------------------------------------------------------------------------------------

value yang aku dapat: bila nanti aku jadi cikgu aku takkan bertindak kejam terhadap students yang juling.that's why special education itu penting.that's why it is important for us the teachers to know how to cater to the different needs of students.dan nanti bila aku jadi cikgu aku akan pastikan students aku tak takut sangat dengan aku.sebab love and care itu penting bagi seorang cikgu.i was too afraid of Mrs.David sampaikan dulu setiap hari tengah tunggu bus aku berdoa baca segala ayat yang aku tahu termasuklah doa makan demi untuk memohon supaya Mrs.David sakit atau meninggal dan tak pergi sekolah.see!!!i was too afraid sampaikan doa itu jadi keji.tapi sekarang aku tak ada dendam pun dengan Mrs.David.and i am more than grateful having her as the one who first taught me English and because of her i had a strong foundation of English.because of her too,markah English paper aku hampir semuanya 100% and seingat aku hanya sekali masa aku standard 1 aku dapat 98% untuk English,yang lain semuanya 100%.

if i am to bump into her one day, i wanna hand in my gratitude and apology.

peace~~~ =)

reminiscence: 3 (tadika:3;ending)

kalau korang perasan in both previous entries of tadika, i did mention a name; Fazli. btw, he was my kiddo love.hehehe.yea yea aku gatal + miang. so? ade aku kesah? =p

it was my last day in tadika. there was no lesson took place and we played all day long.as usual,my close buddies were; Fazli, Fatimatul, Wani and few more yang aku tak ingat nama.

kitorang main kejar2. aku aktif berlari ke sana dan ke sini and jatuh bangun itu perkara biasa. aku still ingat. ada scene industan whereby aku jatuh and Fazli jatuh atas aku.kawan2 sume gelak and usik2 kami.aku and Fazli sama2 malu.(blushing).

kami semua stop untuk borak2.

Fazli: Fathiah, nanti hampa p sekolah mana?

Aku: Hurmmm...abah kami kata nak hantaq kami p Convent. Hampa tak boley masuk Convent. Convent pompuan ja boley.

Fazli: Tauuu...mak kami nak hantaq kami pi jalan sekerat (SRK Sg.Petani but better known as Jalan Sekerat among SP locals).

Fatimatul: Kami pun pi Convent jugak.nanti kami boley main dengan Fathiah lagi.padan muka hampa tak boleh main dengan Fathiah dah.

Aku: Takpa Fazli. Abah kami kan kawan mak hampa. Nanti kita boley apa jumpa lagi.

Fazli: Kami tau. Takpa nanti kita main lagi sama2.

("hampa" means "kau" in Kedah. "kami" means "aku".children language.heeee).

Then we continued playing and aku stil ingat. Kami main permainan yang aku invented on the spot masa itu. "Pukul-pukul Lalat".aku suggest kitorang sume amik ranting pokok yang ada daun and kejar2 sambil pukul masing2 guna ranting berimbun tu.

i was too young back then to feel the sadness of bidding goodbye. that was the last time i had good conversation with Fazli. not that i didn't meet him after that but they were all in awkward situation which u'll find out along the next entries. aku and Fazli used to be addressed as a couple masa zaman tadika.maybe sebab tu tiap kali berjumpa both of us malu untuk bertegur sapa.sampai sekarang... =p

Thursday, June 26, 2008

oldskool kah aku?

ni bukan chapter reminiscence ok. ni cerita hari ini.selingan manja dari aku.ngengenge =p

-----------------------------------------------------------------------------------------

bangun.mandi.breakfast.bersiap-siap.capai segala apa yang patut; shopping bag,purse,mp4.kuar dari umah.terkedek2 jalan sambil control posisi badan.

p/s:condition badan aku agak kurang baik untuk mengizinkan aku jalan laju and jauh.worst comes to worst i'll seek for a doctor.

dari jauh i saw bus 199 untuk ke Valley.aku lari slow2. nasib baik sempat.phewww~~~

purchased a ticket, and scanned for a seat. aku tak larat nak jalan banyak so aku pilih seat depan.

bus berhenti di stop berikutnya. orang makin ramai naik. warga tua ada around 3-4 orang.and semua pun duduk di sekeliling aku.pelik???oldskool sangat ke aku sbb sume warga tua join aku?

owh baru aku perasan. i was seating at the priority area dengan arahan: please vacate this seat for a disabled person,elderly person or expectant mother. no worries. i considered myself as disabled at that time sbb i was indeed.

so? what's d problem here babe?ko nak cerita ape ni?

owh... yea! aku rimas dengan pakcik yang duduk opposite aku.the same old white man yang aku selalu nampak di one of Westend coffee shops.dengan uniform hariannya yang pelik (coat kotak kotak dengan hat yang ada gading gajah yang kecil di kedua2 side.dengan rantai gading gajah yang besar di leher).pakcik itu amat friendly.kept staring at me dengan senyuman manis di bibir.tapi bagi aku that wasn't a sweet smile.it was horny smile.boley?aku rimas.aku layan lagu di mp4 samsung T10 aku n tengok tempat lain.dush!!lagi sorang old white man singgah duduk di sebelah aku.terkepit.double the rimas.i squeezed myself.damn.aku tengah sakit ok.perjalanan yang selalunya singkat tapi tadi aku rasakan lama.half sumpah,pasni aku pilih seat belakang or tengah.

kawan aku selalu cakap aku attraction bagi lelaki tua.tau kenapa?

bukti 1:
Last year aku dan lagi 3 org kawan aku baik dengan manager bank Commonwealth. Justus is the name.Justus is around 40+ or 50 and is known as a friendly old guy yang amat baik dengan hampir semua orang.since our arrival kat Brisbane last year,every weekend musti Justus belanja lunch.we didn't expect that he was having other intention sampaila one day mase lunch Justus ajak aku ikut dia kejap g bli fish fillet sbb dia nak bertambah murah hati bukan setakat untuk belanja lunch,tapi tapaukan dinner skali untuk kitorang.Justus cakap kt aku, "Siti, if u have any financial problem,do tell me.i can give u the money.but please don't tell any of your friends". huh. aku terkejut tapi aku diam je.Justus blah je aku cite kt kawan2 aku.since that kitorang tak lagi free lunch ngn Justus.and Justus plak, carik aku cam orang gile.hari2 msg aku and aku tak balas. ari2 call aku and aku x jawab. die siap call kwn aku lg tny psl aku.risau konon.tapi aku takut so aku diam.sampai sekarang.huuuuu...

bukti 2:
last year balik malaysia i worked as an English tutor.senang gila aku dapat keje and aku tutor paling muda.bulan pertama.everything was fine.boss aku seorang Chinese guy yg agak tua around 40+.he was nice and chicky too.kiranya boss aku sporting la.masuk bulan kedua boss aku mulai pelik.masa birthday aku boss aku texted wished birthday. aku lmbt balas.he called aku tak jawab coz i left my phone dalam bilik.he text me, "Siti...did i make u mad?".yes!!!dia buat aku gila.rimas.bila hari aku cuti boss aku texted me, "Siti...i miss u...".aku tak balas.he called.aku x jawab.lama begitu at last aku resigned.

bukti 3:
last summer kat Malaysia. aku pegi post office nak send something kat kawan aku.tengah aku guna pen kat counter ada sorang pakcik tua. lagi tua dari ayah aku datang tepi aku tanya, "Adik,boleh bagi pen tu lepas ni?".aku tengok dia and aku senyum.aku jawab boleh and mintak dia tunggu kejap.aku sambung tulis.and pakcik tu himpit aku and tanya, "Adik,boleh tolong bacakan ni?abang x nampak".huh????"abang"???hey!!!dia lagi tua dari ayah aku.tapi disebabkan parents aku tak pernah ajar aku berkasar lebih2 lagi dengan org tua,aku ikutkan saja.aku jarakkan diri aku dari dia and tolong bacakan apa yang dia kononnya tak nampak.habis tu aku terus terkocoh2 keluar dari situ.phewwwww~~

hurmmm... apsal jadi cmtu? do i look old? i don't think so sbb makcik2 kawan mak aku selalu ingat aku budak sekolah menengah. oldskool kah aku? tidaklah begitu even aku agak sedikit kolot kadang2. i'm not discriminating old guys sebab aku sendiri tak tau jodoh aku dengan siapa. tapi aku just... hairan. hehe.

daaa...


Wednesday, June 25, 2008

reminiscence: 2 (tadika:2)

kalau korang tanya aku masa umur aku berapa tahun aku paling happy? aku jawab masa umur aku 6 tahun.

since umur aku 5 tahun aku masuk tadika. sampaila umur aku 6 tahun. aku still di tadika yang sama. banyak permainan baru aku belajar. banyak word baru aku belajar. and there was when i learned about friendship. tapi friendship tanpa erti.meaningless.sebab aku terlalu muda untuk faham semua tu.

masa aku di tadika aku antara yang famous.kononnya aku comel and pandai.tiap kali exam aku musti dapat number....2!!!hahahah.mengongs.pandai ape namenye kalo tiap2 kali pun aku dapat second place.at that time competitor aku yg asyik bolot first place tu nama dia Wan.sejak kecik lagi dia mmg nerd..dengan muka bulat2.pakai spec.sumpah comel mcm geek.tapi aku tak suka Wan.sebab dia dapat number 1 and aku dapat number 2 saja.aku selalu eran dengan suara Wan.sebab suara dia serak2 basah+kering.kat rumah aku dulu ada satu kipas yang boleh berdiri tu.dengan perangai jahat aku masa kecil,aku balik rumah and carik kipas tu and switched on that kipas and aku cakap atau menyanyi2 depan kipas tu.sah sah la suara aku jadi serak bergema-gema.sebijik macam suara Wan.aku cakap kat adik aku,"Afiq,suara kawan kakak macam ni la (sambil aku cakap depan kipas yang sudah di turn on).pelik kan suara dia?hahahahha".duhhhhh...aku amat keji masa kecik.

masa kat tadika tiap kali ada event musti aku jadi sasaran cikgu.masa aku umur 6 tahun,event sempena apa aku tak ingat.aku kena masuk tarian ulik mayang.aku kena jadi puteri.Fazli jadik hero yang pengsan kena sembur2 dengan bomoh.aku taktau la nape cikgu aku suka sangat nak aku jadi puteri padahal aku menari keras macam pokok balak kena goncang.tapi still,cikgu aku nak jugak aku jadi puteri.tak cukup setakat tu,aku kena paksa masuk storytelling.demi untuk hari event tu,hari2 aku kena practiced depan cikgu aku hafal cerita tu.aku tak ingat cerita apa.and tak cukup dengan tu,aku kena lagi masuk menyanyi.lagu apa?huhhh~~~pernah dengar lagu cmni? "semangkuk jeluk...sepinggan dadar.tak cukup pulut tambah nasik dagang".tah macam mana tah lirik aku tak ingat.tapi mcm tula gaya lagu tu.siap dengan kena buat gaya2 menari ikut irama lagi.

disebabkan terlalu banyak yang aku kena buat demi untuk persembahan yang kononnya aku akan jadi star of the day,sekali nasib malang menimpa few days before event.masa aku on d way pegi toilet kat tadika,aku terpijak kaca lampu pecah yang berderai tak sempat lagi pihak tadika bersihkan. aku yang masa tu tak tertahan2 untuk terkucil berlari2 anak menuju ke toilet lalu terpijak serpihan2 kaca itu.maka....rompong lah and luka lah kaki ku yang comel itu!!!eeeiiiuuuwww.dah tu everyday parents aku kena bersihkan luka aku.sian kaki ku...luka and bernanah.aku yang sememangnya tak suka darah asyik sayu and nangis je bila melihatkan kakiku yang kasihan.tapi semangat tak luntur.aku tetap gigih berlatih menari,menyanyi and bercerita demi untuk hari event gemilang itu.

di hari event gilang gemilang itu aku pakai socks yang ade riben2 and bunga kecik kaler pink for d sake of cover kaki aku yang luka. aku budget cute. berpasang2 baju aku tukar.aku pakai gown kembang2 untuk storytelling.tepukan gemuruh klap klap klap.aku bangga.then aku tukar baju siap dengan selendang2 sume.aku menari.position aku kat tengah2 sebab aku tuan puteri.tepukan gemuruh lagi,klap klap klap.aku bangga lagi.aku tukar baju lagi.menyanyi lagu mangkuk jeluk tu.aku still ingat tarian lagu tu sampai hari ni.korang nak tau kenapa?sebab cousins aku (Abang Watt and Abang Jam) datang untuk tengok aku nye performance. diorang dah macam abang kandung aku sendiri.even though aku ada 2 abang tapi cousins aku yang berdua ni pun abg aku jugak. diorang takde adik and aku la adik diorang. masa aku tengah menyanyi and menari lagu mangkuk tu,diorang tengok sambil gelak tekan tekan perut.habis je aku performed diorang tepuk tangan.gemuruh.klap klap klap.tapi Abg Watt and Abag Jam jahat...diorang datang kat aku n continued gelak cm gila sambil duk ulang tayang apa aku buat. tapi apa pun,aku feeling star hari tu.star of the day.haha.

sampai hari ni Abang Wat and Abang Jam suka usik aku pasal lagu mangkuk tu.tapi dah bertahun2 aku tak jumpa diorang.last aku jumpa Abg Wat before arwah paklong (ayah diorang) meninggal. last aku jumpa Abg Jam lepas arwah paklong meninggal and Abg Jam pegi UK stdy skali dgn Abg Wat.haritu Abg Wat kawin diorang balik mesia.bertalu2 diorang pujuk aku suruh balik jugak tapi aku ada class.suddenly i miss them much...hurmmm later la aku sambung citer tadika aku.nak g usha Abg Wat and Abg Jam online tak.leh kaco.hehe =p

reminiscence: 1 (tadika:1)

5 tahun aku masuk tadika. tadika kemas yang uniform nya kaler merah kotak-kotak putih.

first day, mak aku yang hantar aku sampai dalam kelas. i kept clinging around her and never i had the intention of letting her go.

budak-budak lain pun lebih kurang sama macam aku. berkepit dengan mak atau ayah diorang. as if they were taking turns, sorang2 parents keluar meninggalkan anak masing2 dan ada sesetengah budak yang menangis. aku lihat saja dengan bangga sebab mak aku ada dengan aku. haha.

tiba waktu nak makan. mak aku lepaskan aku untuk join budak2 lain makan dalam bulatan. aku yang lapar bagaikan mengantuk disorong bantal, terus lari menghadap makanan.

tapi aku masa kecil tidaklah blur seperti aku ketika dewasa. aku realized, mak aku takde tepi aku. aku cari tapi mak aku xde dalam kelas. aku bangun and cari through tingkap. huaaaaaaaaa!!!aku nampak mak aku tengah jalan ikut jalan belakang tadika. aku tau mak aku nak balik umah tinggal aku. aku nangis. horror. bising and bingit and cikgu datang pujuk. lama baru aku diam.

aku dapat kawan baru.Fatimatul, Wani and Fazli.aku suka.boleh main sebab kat rumah aku ada adik aku Afiq je and jiran cina aku yang aku dah lupa nama tu je teman sepermainan aku.kat tadika aku dapat ramai kawan and ada banyak permainan.hence,aku boley main kat playground.suka!!!sampai aku lupa mak aku tinggal aku =p

at the end of the day, mak aku datang amik aku and aku cakap; "awat mama tinggal kakak?".and aku nangis lagi. mak aku pujuk and aku diam.

malam tu before tido,aku cakap,"esok kakak nak pi main lagi".and aku tidur.esoknya,aku tak lagi menangis and bermula la hidup tadika aku yang amat rainbow warnanya... =)

reminiscence

recently i've been updating mostly about my current affair. i think i better stop it now unless something really significant takes place and really need to be informed.as for now,i feel contented and what's gonna happen ahead i hope it gonna be at its best.

zero promises is guaranteed for an announcement of declaration to be made (now).history has already open up to a new era doesn't mean i have to jump to a new future.i don't want to victimized him who is so earnest.let this heart have its space so that him can come in. (in the need of time).

-------------------------------------------------------------------------------------------

as i woke up this morning,i smiled reminiscing upon the nostalgic memory when i was still a toddler.so the next entries will mainly be about my childhood life.if u don't favour something nostalgic,tak perlu la baca yea.

okes daaaa~~~


Tuesday, June 24, 2008

a lil bit of edu

i have been too occupied with life issues and neglected a part of me who is passionate in teaching. at the moment of working as an English tutor back then i used to have a very strong spirit of becoming a teacher. but as i placed an end to my job and came back as a student, i have almost forgotten about my main priority as a student becoming a teacher.

i came across a comment left on one of my old entries; where i mentioned about the educational issues so far that we're facing in Malaysia. there was someone, Hj. Ramli Hj. Abdul Rahman, visited my blog and left me with a very thoughtful comment. he mentioned that, LOVE and CARE are what matter most in becoming a good teacher.

i can't agree more to what he said as i personally realize that without love and care one will not make a good teacher. as from what i witnessed for all this while, teachers are human beings who are guided with their individual characteristics. as the different God's creatures of the same species, we are all different in our own personality. some of us are born to be loving and caring. but some are not. it might be for the reason of their upbringing or nature. nonetheless, even how lack of love and care in themselves, there are still a bit of love and care in them. because we human are naturally bounded with those feelings.

be it teachers, doctors, engineers, accountants and etc, i believe that we all need love and care for us to efficiently be dedicated in our work. as for teachers, i believe that love and care will play their major role as we teachers need to regard our students as our children who need to be purely educated.

to dear friends who are becoming teachers, let us have love and care for our future students and try not to be the kind of teachers who care less other than current gossips. cheers!!!


miserable

i slept early and i woke up around 7 sth this morning to realize that i got a text msg arrived to my hp around 6am. i slept again right after replied some messages. yeaaa... i slept too much but i wasn't really. i think it was more to closing my eyes and did some thinking. a lot i reckon.

i have been thinking of going to Valley(chinatown where i could get halal meat) to buy some chicken pieces but my body was so reluctant to drag itself out from this room. i last cooked last Sunday and i haven't cooked anything yet after that. i consumed only what's left in the fridge and junk food in my private box.

duhhhhhh~~~ i gotta back to my senses. i have so much things to learn. time please be fast. i really need to get away from all this nonsense. i can't wait for next week. Sydney, Melbourne... u hafta b waiting... i need a rest

Monday, June 23, 2008

the untitled

for every failure, be it examination, job interview, love and etc u'll tend to blame others but not yourself. as for me, i gradually develop the sense of judgment as i slowly understand that in this life, the root of every happening is ourself.

if the examination seemed not to show a positive spark, i used to blame either the questions or myself. but all in all it back to me, the one who failed to answer. when i failed in job interview, i blamed none but myself. and when it comes to love, i blamed none but the guy. despite i know, to think it back i might be the one who led to the failure.

every spouse will blame one another when the relationship starts to crack. the guy will blame the girl and as the hatred grows, other girls will also be victimized as bad. the girl will blame the guy and as the hatred grows, other guys will also be victimized as cruel. but is it true that guys are bad and girls are too? no... it depends on individual la babe.

to think it back, everything happens for a reason. i have no right to place my judgment that he was the one who was at guilt. yea he was wrong and he is wrong. he is not an innocent, nor do i. if it is destined that i will not be happy, then maybe that's the punishment that i should agree. as i walk this path, i will learn how to forgive and i will learn how to forget. and as i walk this life, i will learn how to love as i has only taught myself how to hate which resulted to be failed. and to learn that, i might need to walk that path once again and erase the thought of being selfish.

delete that fake smile. delete that fake laugh. tears... do come again as u might be helpful in drawing the sincere smile and laugh.. don't u think so that u need tears too?

Sunday, June 22, 2008

it might just be an acting

life is too complicated. but it's beautiful still. setuju? say yes. YES!!!

i really think it is.

korang sume nampak die hepi? korang yakin die hepi? korang nampak die senyum, ketawa, korang yakin die tak nangis?

sume orang cakap die hepi. kenapa? sebab memang nampak die hepi.

dari mana korang dapat source untuk buktikan n kukuhkan cakap cakap korang? tu... dari gambar2 die. dari tulisan2 die.

dari situ korang yakin dia hepi? iye la. habis tu die tak pernah pun cakap die sedih.

lagi lagi? ape buat korang rase die hepi? sebab die tak pernah nangis pun. die cakap die heartless. die cakap die hati batu. die cakap die susah nangis. and tak pernah pun nampak air mata die. walau setitik.

korang tau tak die tak hepi? taktau...

korang pernah dengar? bile sayu kita senyum. bila sedih kita ketawa. tak pernah...

korang tau mana air mata itu suma jatuh? semuanya gugur dalam hati. yeke... nape...

nape? sebab die tak nak orang tau die lemah. sebab die ego n bodoh.

sekarang ape jadi? makan hati berulam jantung sampai mati.

so? ape kau nak cakap kat sini? aku tak paham.

aku pun tak paham.

life is complicated. but it's beautiful still.